fbpx

Van stagemeester tot mede-organisator

Het Apothekersbal ontstond tijdens de stage van Cedric. In augustus 2020 begon Cedric nietsvermoedend aan zijn stage in de apotheek van Tom. Hier moest Cedric een jaar lang stage lopen. Na afloop mocht Cedric zichzelf dan ook officieel apotheker noemen. 

Ongeveer halverwege de stageperiode, in maart 2021, vertelde Cedric over zijn ervaringen met het ‘Galabal Der Farmacie’. Dit is het galabal voor alle Gentse farma-studenten. Cedric wou dit concept graag uitbreiden en zo ook de werkende apothekers erbij betrekken. Tom was meteen enthousiast aangezien ook hij tijdens studententijd ditzelfde galabal had georganiseerd. En zo kwam het gesprek op gang.

Apothekers, een vergeten groep? 

Een galabal voor studenten, dat bestaat reeds. Zoveel was duidelijk. “Maar bestaat er ook een galabal voor alle werkende apothekers?”, vroeg Cedric zich af. Het antwoord van Tom was duidelijk. Een gala-avond specifiek voor alle apothekers, dat concept bestond nog niet.

Spijtig, gezien er wel dergelijke evenementen bestaan voor andere vrije beroepers zoals dokters, verpleegkundigen en ga zo maar door. Het leek wel alsof de apothekers een vergeten groep waren binnenin alle vrije (gezondheids-)beroepen.  

Tijd voor verandering!

Daar brengen Cedric en Tom vanaf nu verandering in! Met het Apothekersbal zetten ze de apothekers terug op de kaart. Elk jaar organiseren ze samen het Apothekersbal, een gala-avond specifiek voor alle werkende apothekers.

Het doel van de avond? Alle werkende apothekers – uit elke sector – herenigen voor een avond vol plezier en vertier! Het Apothekersbal is ideaal als reünie moment, teambuilding of als netwerkevent. Genieten van gezellige sfeer, het lekkere eten, maar vooral van het samenzijn. Dat is het Apothekersbal!